"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2018-10-19

Az üres fogadó

Nem lehet panaszunk az idei arany októberre sem. Szebbnél szebb napokkal ajándékoz meg bennünket. Ekkor már hosszabban lehet élvezni a napsütést délidőben is, már nem perzsel, sokkal inkább kellemesen melegít. A vegyes erdőkben bükkfa levelekből és termésekből ropogós vörös szőnyeget terít lábaink elé. A szélcsendben a levelek is  ráérősen vitorláznak lefelé, van idejük lassan beteríteni a hegyoldalakat, bronzruhát ölteni a fehér előtt. A fák színes szépségversenyre jelöltek, mindenki nyertes.







Rottau település Adersberg parkolójából (550 m) indultunk, mint oly sokszor. A Rottauer Bach köves patakja kísért, mikor egy ház mellett keskeny gyalogút vitt be az erdő sűrűjébe. Leírhatatlan illatok csapták meg az orromat, az ősz talán a leggazdagabb erdei illatokban. Tágult a tüdőm, endorfinok sokasodtak, megfogni, megillatozni… annyi kincset találtam, melyből készülhet valami maradandó.


Rottauer Bach











Hamarosan elértük a kereszteződést, mely a Weissenalm (1.010 m) fogadóhoz vezet. Kedves invitáló tábla mutat utat.





Az erdő összetétele itt változik, sűrűsödnek a tűlevelűek, az óriás páfrányok. Az idei kevés csapadéknak köszönhetően a gombák nem tömegesen jelentek meg, azért találtunk szép példányokat.













A Weissenalm már messziről látszott, de mozgás nem tűnt fel. Zárva találtuk. Nagy kár, nem is értettük ebben a szép időben miért nem használják ki a fogadó adottságait és az időjárás kedvezőségét. A napos oldalon, szemközt a Kampenwand (1.669 m) cakkos csúcsaival mennyei hely, ezen a ragyogó napon különösen az volt.
Rajtunk kívül egy házaspár, nagyszülők gyerekkel, kutyával, majd egy kétkeréken érkező házaspár is sajnálva vette tudomásul, hogy itt már nem fogadnak az idén.




Pedig vicces csapat lehet itt a nyáron. A fogadó előtti udvar mókás jellemre vall. Több asztal és pad mellett hosszú söntés várja a megpihenőt közvetlen kilátással a napsütötte hegyekre. A padra egy kerékpár ülése és kormánya is felkerült. A könnyű ruhatár (kétértelmű) helye is feliratos, a kerékpároknak külön karám készült. Ezen apróságok engednek arra utalni, hogy itt jó hangulat szokott lenni. Visszatérünk jövő nyáron és leteszteljük!






Kampenwand 1.669 m



9 megjegyzés:

  1. Azok az első fás fotóid nagyon tetszenek. Gondolom van egy szezon időszak, nekik is jár pihenés, aztán majd jön téli roham, ha olyan jellegű a fogadó. Egy dolog a szezon, s más az időjárás, amit mostanában más törvények vezérelnek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, mindenütt van egy szezon a közeli hegyi fogadóknál és ez általában május és Kirchweih (templomszentelő ünnep, október vége) között zajlik. Néhányan vannak csak a téli hónapokban nyitva. Illetve időjárástól függően hétvégékre kinyitnak. Mára igen rugalmasak, ezért is furcsáltuk, hogy az előrelátható jó időben zárt ajtókat találtunk. Az összepakolt bútorok sejtettek, hogy az idén nincsenek már nyitva.

      Törlés
  2. Nekem is az ősz a legkedvesebb évszakom. Soha nem ilyen színes a természet - ez az "utolsó tangó"...amire szépen fel kell öltözni.
    Irigylem (többek között) azt a sok gombát, amit arra felétek találni lehet, Itt hosszú ideje egy csepp eső sem eset, szinte katasztrofális, szaharai állapotok uralkodnak - a gombák pedig okosak, eszükbe nem jut kibújni.Az utolsó képen jobb oldalon alul mi az a picurka fény-felvillanás ? Csak nem egy hegyimanó tükre verte vissza a napsugarakat ? :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "az "utolsó tangó"...amire szépen fel kell öltözni." A legszebb kifejezés rá. :-)
      Nekem úgy tűnik, hogy most itt sincs olyan sok gomba, mint korábban szokott, de az esőn kívüli nedvesség azért kompenzál némit.

      A technika ördöge, egy hegyi ufo villant fel az utolsó pillanatban... ;-)

      Törlés
  3. Nekem az ősz nem a kedvenc évszakom, de ez az idei eddig így tetszett 😉 És szuperül néz ki a természet! 😊 🍄🍁

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt gondolom az idén nem panaszkodhatunk, csodás volt hozzánk az időjárás. :-)

      Törlés
  4. Aranyló fák a napsütésben, annyira szépek! igazi mennyei élvezet ilyen helyeken mászkálni.

    ...a pókhálós fotó különdíjas lett nálam :))

    VálaszTörlés