"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2017-11-10

Októberi aranymorzsák 3. Zahmer Kaiser

A Wilder Kaiser hercegének lábaihoz a Zahmer Kaiserhez igyekezve friss reggeli levegőben indultunk. A talaj még harmatos volt az árnyékban, egy kis dongó dermedten kapaszkodott egy aszat szirmaiba és várta a felmelegedést. Alig vártuk mi is, hogy kiérjünk a napfényre - ez idáig október elkényeztetett.






Az osztrák Ebbs települése a völgyben















Hol a gomba ?




Egyre több elszáradt virág bókolt a hegyoldalban. Csak a bíbor nebáncsvirágok nyíltak rendületlenül, bár azokon is több tövön beérett magházak csüngtek. Legnagyobb meglepetésemre, amikor egyet megérintettem a már beérett kis tokok szétrobbantak és egy pattanó hanggal minden irányba kilőtték magjaikat. Jó kis játék! :-) 

Mivel ez az Indiából származó lágyszárú, szívós, invazív faj még nyílik az árnyas hegyoldalakban is, akkor erre még nem volt fagy.



Bíbor nebáncsvirág
Bíbor nebáncsvirág


Robbanás után




Végre a napsütésben!

Erdő szélén bizony jó lehet lakni!
Csodás tiszta időnk lett, élesen láttuk a közeli kisebb bajor hegyeket a Wendelsteint, a Geigelsteint.



A Wendelstein 1.838 m


Brünnstein 1.634 m

Ebből a szögből a piramis formájú Geigelstein 1.808 m


Az Alpengasthof Kölnberg fogadó teltháza már messziről hallatszott, sokan élvezték a napsütés melegét a Zahmer Kaiser lábai előtt. Majdnem elcsábultunk, de továbbmentünk eredeti célunkhoz az Aschinger Alm-hoz (1.000 m).


Még mosolyogtak az almák a fán
Zahmer Kaiser


Zahmer Kaiser 1.997 m (Pyramidenspitze)
Az első hófoltok


Nemkülönben az Aschinger Alm is teltházzal várt, pedig még bővítették is a teraszát. Másokhoz társulva találtunk helyet és a megszokott környezet, a megszokott négylábú házigazda is társult hozzánk (is) pár percre.


Jó itt! 

7 megjegyzés:

  1. Az első fotódon víz folyik le? Olyan mintha ülne és imádkozna ott valaki köpenyben, vagy az én fantáziám nagy? Viszont ahogy ránéztem egyből ezt láttam rajta.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ott víz folti le, mini vízesés, de az is lehet, hogy egy köpenyben imádkozik valaki a kis kápolna mellett...

      Törlés
  2. Tudod, a barátnőm szokott járni búcsújáróhelyre. Ott tapasztalta, fotóztak valamit, s mire a kép előhívásra került rakta volt a Szűzanya. Vannak érdekes dolgok.

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörűek a mohás képek (is)! Nekem kicsi gyerekkorom óta kedvencem a moha - volt egy jó kis "manós" mesém, az jut mindig eszembe :-) Szerencsések voltatok az időjárással, az utolsó szép őszi napok egyike lehetett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az idén sem panaszkodhattunk az októberre, sok szép napunk volt. Én is nagyon szeretem a mohákat. Annyi félék, puhák, jó illatúak. :-)

      Törlés
  4. Nagyon szép ez az őszi táj, tele van színekkel. És milyen barátságos az a kutya, igazi vendéglátó lehet ahogy igy "törődik" mindenkivel 🐶😉

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Törődik, ha kap jutifalatokat :-D Ettől független imádom, ahogy komótosan fel és alá sétálgat, szimatol, hol mi finomabb. Mi már így ismerjük évek óta. :-)

      Törlés