"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2017-10-31

Őszi Garda-tó 6. Lazise

Verona után betértünk egy-két órára Lazise városába is. Délről megközelítve a Scaligerik egy újabb impozáns vára, annak hosszú várfala már messziről invitál a városba bennünket.





Velencei szárnyas oroszlán

Számunkra a város még egy különlegességet rejt, városunk, Rosenheim terstvérvárosa.

Rosenheim és Lazise címerei

Szeretem ezeket a (mellék)utcai pillanatokat. Amilyen ráérősen várakozok a bicikli - lekötés nélkül - a virágos ládákhoz támasztva, olyan nyugalom és szabadságérzés vesz engem is körül. Elillan minden zaj, stressz és bántó - igen - ez a dolce vita bekúszik, rád talál és átölel, csak engedd el magad...

Gránátalma
Ellenben a városházára nyíló kikötő, egyik oldaláról a Piazza A. Paternio a másik oldalról a Via Fontana kiülős éttermei, kávézói, fagyizói szinte mindig egyfajta nyüzsgésről gondoskodnak. Itt indul be az élet és ez is a dolce vita része, e kettősség adja a teljes egészet, azt a varázst, amit szeretünk, ami mindig is visszahoz bennünket!
A kikötő és a Via Fontana egy része
Városháza





Az étteremben mindenki bennünket figyelt, mikor a pincér felszolgálta a páromnak a calzone-t. :-) Magasan felfújt formája lelógott a tányérról. A mellettünk lévő asztalnál meg is kérdezték, hogy lefotózhatják e. Jót mulattunk ezen!
Calzone

Folyt. köv.

7 megjegyzés:

  1. Szinte semmi jele nincs ott az ősznek, még annyira csupa virág és zöld minden.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A képek szeptember végén készültek és a tó adottságai (nyáron hűt, télen fűt) mediterrán klimát eredményeznek, így az ősz is később érkezik, mint Közép-Európában.

      Törlés
  2. Töredelmesen bevallom én még nem hallottam a calsone-ról/ről...Most rákerestem, hát annyira egyszerű, hogy ki fogom próbálni hamarosan. Mindenesetre csoda guszta !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem nagyon-nagyon laktató. Ha szereted a pizzát akkor egyszer próbáld ki.

      Törlés
  3. Hangulatos hely! A ti városotok is ilyen hangulatos? Volt már bejegyzésed Rosenheimről???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Természetesen van bejegyzésem a mi városunkról is. :-) Jó régi és más a hangulata, mint Lazise-nek. Sajnos ilyen szép várunk nincs (volt, de lerombolták) de hangulata a mi városunknak is van. Itt olvashatsz róla: http://bessyke.blogspot.de/2012/07/rosenheim-rozsak-hazaja-rozsak-otthona.html

      Törlés