"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2018-12-25

Itt az idő

A természettudósok, a pszichológusok és a filozófusok is egyetértenek azzal, hogy az emberek életében hét évente változás történik. Nem csak sejtjeink újulnak hét évente, hanem mi magunk is. A hetes számnak egyébként is van egy bűvös jelentése, egy ősi varázsa.
Életünk évei is feloszthatók hetes ciklusokra, melyek valamely változást hoznak a hétköznapjainkba vagy legalább is a fókusz másra tevődik át. Ez történt most nálam is.

Visszagondolva, a blogomat is épp hét éve kezdtem el összeállítani. Akkor még fogalmam sem volt, hogy működik, mit, hogyan lehet. Próbálgattam, a témáim mindig megvoltak, már rég álltak a fejemben, a számítógépemen, szerettem volna összefogni, magamnak szortírozva eltenni. Már akkor tudtam, hogy ezek az emlékek, megélt élmények  fontosabbak minden megfogható tárgynál.

Idővel rám találtak más blogosok illetve én is felfigyeltem számomra érdekes személyiségekre. Voltak akiktől segítséget is kaptam és ma is itt vannak, mint hűséges olvasóim. :-) Az internet adta távolságokat legyűrő új lehetőségek, virtuális barátságok köttettek, egyik-másikból személyes találkozás is lett. :-)

A nyár vége felé már érett bennem a gondolat valami más iránt, valami kreatívabb tevékenység után és fontolóra vettem elcserélni a blogom írásának idejét. Megérett a gondolat, letelt a hét év is, itt az idő elköszönnöm a blogspottól! Hűséges olvasóimnak köszönöm a jelenlétet, a segítséget, a bátorítást, a velem osztott örömöket, az odafigyelést!

Ahogy a James Bond (007-es, ismét a hetes) film is “Soha ne mondd, hogy soha”, így én sem mondom, hogy nem térek e vissza valamilyen formában és folytatom az utazás-élményeink megírását. Elkezdtem egy saját weboldalt, a váz kész, csak rá kéne pakolnom a bő 6 év anyagát, persze átírni, aktualizálni, összefésülni. Ez rengeteg idő, mely most másra szükségeltetik. 
Mégis, akik továbbra is velem tartanának, érdekelnek a helyek merre járunk, hozzá a kavics-gondolataim, mit fedezünk fel éppen, az a kék közösségi oldalon megtalál, a kavicsok és gondolatok ott folytatódnak. Már tervezem is egy jövő évi hosszabb körtúránk állomásait - ami nekünk is új lesz ebben a formában - és ott szeretném sok-sok képpel veletek megosztani. Szeretettel várlak ott benneteket!

Mindenkinek kívánok mosolyokkal teli meghitt ünnepeket és boldog új esztendőt, akár utazva, akár másban kiteljesedve!

Kavics

16 megjegyzés:

  1. Ez mellbevágott most egy kicsit, de megértem az új célodat. Szívből, szeretettel kívánom, hogy sikerüljön minden terved. Ha megvan a weboldalad, ha már publikus lesz, ne hagyjál ki az élményből, hogy részese legyek én is az utazásaidnak.

    Minden szépet, jót kívánok. Utazz sokat, legyen sok-sok emléked. Mindig szeretettel gondolok rád! Orsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hogy megérted kedves Orsi. Már nem emlékszem pontosan, de azt hiszem Te voltál az első, aki rám talált. Régi olvasóm vagy Te is és sokat is segítettél a kezdetekben, mindig hálával gondolok rád!❤️ Természetesen jelezni fogom itt az oldalon, ha megcsinálom a saját weboldalat, addig csak a "kék" oldalon leszek.

      Törlés
  2. Sajnálom, hogy így döntöttél,de megértem. A blog, mint műfaj ideje lassan lejár. 😕
    A kéken is olvasni foglak.❤️

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Katici, Te is a régi olvasóim sorát gyarapítottad, köszönöm! ❤️ Örülök Neked a "kéken" is. :-)

      Törlés
  3. Ez azt jelenti, hogy ezt a blogt törölni is fogod, vagy meghagyod így?
    Írtad, hogy szeretettel vársz az új helyen, de nem írtad le hol. ;-)
    Én mindenképpen követni foglak tovább és mivel már régen beszéltünk erről, nekem nem új az egész, ha majd odajutsz, írd meg privátban az új weboldal címét.
    Én is gondolkozom, hogy abbahagyom teljesen, mert mindent ellopkodnak és nem igazán lehet ellen tenni semmit sem és ezt nayon nehéz elviselni.
    üdv

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem törlöm, megvan az első blogom is és mindkettőt naponta olvassák. A saját weboldalt csak akkor tenném nyilvánossá, ha megcsinálnám, addig semmi értelme. A "kéken" meg úgy is kapcsolatban vagyunk Flögi!
      (Az általad említett dolgok is, a furcsa látogatók is picit mind hozzájárultak az egyébkénti döntésemhez.)

      Törlés
  4. Kavics, megértelek, de nagyon fogsz hiányozni. A "kéken" természetesen követlek, és amúgy is kapcsolatban maradunk. Sok sikert az új terveidhez. További sok-sok gyönyörűséges utat és kirándulást, szép élményeket kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aranyos vagy, köszi! Természetesen a kapcsolatunk marad :-) és Nektek is további sok szép élményt, utazást! ❤️

      Törlés
  5. Az új esztendő mindig új tervekre, célokra és megvalósításokra ösztönzi az embert. Sok sikert kívánok majd az új platformon! Egészségben és boldogságban gazdag új esztendőt kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Miklós! Én is kívánok Nektek a jövő esztendőre hasonló sikereket!
      (Sajnos nálad (sem) már rég nem tudok kommentelni.)

      Törlés
    2. Nem tudtam, hogy technikai problémáid is vannak a bloggal. Lehet, hogy valamelyik korábbi bejegyzésedben említetted csak elkerülte a figyelmemet. Sajnálom, és talán ez is hozzájárult a mostani döntésedhez(?) Nekem is volt már egy komoly technikai problémám a Blogspot-tal (képfeltöltéssel kapcsolatos) ami végül a régi blogom törléséhez vezetett. Aztán jött másfél év szünet, majd visszatértem. Ez lassan négy éve történt... A bejegyzésedből idézve “Soha ne mondd, hogy soha”

      Törlés
    3. Igen, ez is megerősítette/támogatta a döntésemet. De nem zárok be minden ajtót, csak most más irányba "utazom". :-)

      Törlés
  6. Én ki se állok másból, csak örökké tartó megértésből.
    Persze Téged is…
    Mindenkit…
    Sőt, én már azt is tudom, hogy mindennek vége szakad egyszer, legyen az blogírás, vagy élet.
    Tenni nem lehet ellene, sajnálni viszont szabad – bár annak sincs túl sok értelme.
    Ám megőrizni ! Azt mindenképp KELL ! Barátság emlékét, blogok szép szavát/képeit, megosztott boldog perceket….
    Tőled ilyesmit kaptam, és akár tudlak valahol „követni” akár nem, az emlékeimet már senki nem veheti el tőlem.
    A szívemben maradsz örökké.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ❤️❤️❤️ Nagyon köszönöm szép gondolataidat!

      Törlés
  7. Az egyetlen ember vagy akit a blogvilágból a kék oldalon jelöltelek, de sosem olvastalak, mint más "jelöltet" sem, rendszeresen, már őket. Nekem az a szükséges dolog, már a fész, mert minden ill. sok minden odafut össze, de nem szeretem. S sajnos az ottani aktualitásokról a nem látogatás miatt mindig lemaradok, mint utólag kiderül. Azért kíváncsian várom az új jelentkezésedet, addig is boldog új évet, s minden jót kívánva.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ismerem az érzést Holdgyöngy. Sokáig, nagyon sokáig én sem voltam barátságban a kék baráttal, míg egyre több távoli ismerősömet már csak ott értem el. Rákényszerültem. Mára látom sok előnyét is a hátrányok mellett.
      Örülök Neked azon az éteren keresztül is! Neked is minden jót a jövő esztendőre, főleg jó egészéget!

      Törlés