"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2018-02-27

Jégbe zárt világ

Talán már ösztönösen és hagyományszerűen térünk azonos évszakokban, hónapokban ugyanazon helyekre. Egy belső hang mondja merre… 
Tavaly is ilyen szép szikrázó időnk volt, mikor először volt szerencsénk a Chiemsee flamingóhoz. A képek kicsit hasonlítanak, de az érzés messze nem olyan melengető, a napfény erejét alig éreztük a -6 - -8 fok körül, hozzá korbácsolón hideg csípős szél. Kesztyűs kezem rágémberedett a masinám exponáló gombjára. Mégis ebben a zord időben is találni szebbnél szebb dolgokat a természetben.


Irányba

A hegyek alakjainak rajzolatát sűrű párás levegő takarta el előlünk, még így is, hogy erős szél fújt, azt nem fújta el. Hajóorrok mutatták az irányt a partról.







Elhagyva a sivalkodó rajokat és etetőiket a nádas surrogása és a nádszálak köré fagyott jég kopogós zenéje vett körül. Jégbe zárt világ. Itt a majd szélcsendben kifejezetten jól esett a napozás. Különös játéka a természetnek, volt olyan nádszál, amelyik két jégrokolyával táncolt.






Lehetne akár kivált só egy tengerparton, ez itt jég

A kikötőben álló oszlopok üresen sorakoztak, hajóik fedett helyen pihennek. Ennyire sötétkéknek már rég láttuk a tavat, sok kis hullámának árnyéka már-már haragossá tette az egyébként szelíd víztükrű bajor tavat.




Nem csak a nádszálak, a vízbe levert rönkök, a lépcsőlejárók is mind jégruhát kaptak a hideg víz nyaldosása és a szél munkája.





18 megjegyzés:

  1. Hű de nagyon szép! Megérte a séta ebben a hideg, szeles időben 😉

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban, de ha nem lett volna napsütés... :-)

      Törlés
  2. A képek gyönyörűek! A 11, 13 és az utolsó a kedvencem. A 20-as valami gyönyörűséges!
    Ilyen hidegben, metsző szélben biztosan sokan nem vennénk észre ezeket a szépségeket. Köszönet, hogy megmutattad.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm Katici, nekem is a 20-as a kedvenc ebben a körben. A párom az elsőre voksolt, ezért lett az első. :-)

      Törlés
  3. Elnézve a fotóidat, minden évszaknak megvan a szépsége. Közhely, de most ezt láttam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindben van valami csak meg kell látnunk. :-)

      Törlés
  4. Szép képeket készítettél.

    VálaszTörlés
  5. Jó ez a fagyos világ. A jégszoknyás nádszálak a kedvenceim.

    VálaszTörlés
  6. Ez egy "kék" post.. Már úgy hiányolom a zöldeket, barnákat !! Szép a víz is, de nekem már csak a hegyek maradnak a kedvenceim.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jön már, jön már. Itt a hétvégére ideér és remélhetőleg marad is. Hiányoznak a hegyek.

      Törlés
  7. Szinte fáztam a fagyos tiszta levegőtől, ami áradt a képekből :) a utolsó fotókról a Balaton jutott eszembe, láttam most egy csomó képet róla, ahogy csupa jégbe öltözött minden, ami a partközelben volt, valami fantasztikus dolgokat alkot a természet. Meg a fagy :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondolhatod Orsi, hogy mi is fáztunk. :-)
      Csodásak azok a fotók a fagyos Balatonról, körbejárnak a képek a neten, én is láttam őket.

      Törlés
  8. Nagyon szép vizes-jeges sorozat. A harmadik fotó olyan mintha egy hajó orrészéből néznél le a vízre. Talán a Titanic? Lehet, hogy Kate Winslet és Leonardo DiCaprio is ott állt mögötted kitárt karokkal? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Miklós! Valóban egy hajóorr az a tó partján, emlékeztetve a Titanic és ha jól emlékszem, igen Kate és Leonardo is ott álltak kitárt karokkal. :-))))

      Törlés
  9. Emlékszem a flamingós bejegyzésre, nagyon jó hangulatú volt. A mostani képek nagyon jók lettek, soknak szinte olyan meleg színei vannak, mintha nyár lenne, nem mondanám meg, hogy közel -10 fok volt. A tükröződő nádas különösen szép!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek kifejezetten örülök, ha jó hangulat maradt meg benned egy bejegyzés után. A képek talán mást közvetítenek, de a megélt élmény jóval hűvösebb volt, mint flamingó-nézőben. :-)

      Törlés