"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2017-09-05

Esős kirándulás 1.140 m-re

Az Alpokban gyakran fordul elő, hogy nyáron is esik az eső, ez nem újdonság, noha az utóbbi években jelentősen nőtt a napos és esőmentes napok, hetek száma.
Augusztus elején, amikor hideg épp nem volt, de párás, szitáló eső mi barátainkkal mégis elindultunk a bajor-osztrák határ közeli könnyű túrára, a Wildbichl Alm felé.


Legutóbb 2016. december végén jártunk arra párommal vagy inkább csúszkáltunk a jeges úton mire fel és onnan leértünk a Kaiser-völgy kies kilátásáért. 
Utóbbiban ugyan nem reménykedtem az ebből a szempontól rossz időjárási feltételek miatt.

A virágzó hangák mellett egyre több gombára leltünk, de a nedvességtől óvtam a gépem, sok kép nem készült, jó kép pedig alig.
Hanga (erika)






Illatos zuzmó



A különös fatörzs még most is úgyanúgy az erdő éke
Itt lett volna a Kaiser-völgy kies kilátása, ami aznap - augusztus elején a felhők miatt - elmaradt, de bármikor pótolható!


Kaiser-völgy

Alig vártuk, hogy elérjük az osztrák Wildbichl Alm védő falait. Odabenn teltház volt (nem nagy a hütte 6-7 asztallal bír) és meleg, jó hangulat. Nekünk is jól esett a finom meleg leves, tea és a hihetetlenül finom osztrák (barackos és szilvás) nagy adagú rétes.



Odabenn megszáradtunk, kimelegedtünk, de bizony az eső csak nem csendesedett. Estig nem várhattunk, még világossal szerettünk volna hazaérni, nem volt mit tenni elindultunk az esőben lefelé barátaink “örömére”. Az út nem volt veszélytelen, hisz a nedvességtől a föld csúszóssá vált, egyensúlygyakorlatoztunk. Ugyan mindannyian esőkabáttal voltunk felszerelve, de a nadrágjaink bizony eláztak. Nem csak Hippi lett csuromvizes… :-D ennyit már rég nevettem egy kirándulás alkalmával. Volt akinek “habzott” a háta mire leértünk… Egy emlékezetes kirándulás volt! Köszönjük M. és A. :-)



Vizes banda :-)
MerkenMerkenMerkenMerken

8 megjegyzés:

  1. Azért bosszantó tud lenni egy ilyen esős nap. Hát essen akkor, amikor az ember dolgozik !
    A gombákat változatlanul irígylem. Ma (végre) én is jártam kicsit erdőben egy szálat se láttam...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, nem volt bosszantó. Persze hagyhattunk volna több időt magunknak odakinn, a gombáknak az erdőben, meg láthattuk volna a szép Kaiser-völgyet, meg nem lett volna vizes a gatyónk, de annyit nevettem, mint még soha egy kiránduláson sem. :-D Így minden jó, ha a vége jó.

      Törlés
  2. Tudod, én a hajdani túrákból azt szoktam emlegetni amikor a szőlőhegyen gatyaféken csúszkáltunk és dagonyáztunk a sárban, természetesen esőben. Ez emlékezetes maradt.No meg amikor a farkaskutyánk elfelejtett visszajönni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-D :-D elhiszem! Azért gatyafékeznünk nem kellett, de közel álltunk néha hozzá. :-)))

      Törlés
  3. A kicsavart törzsű fára emlékszem a régebbi bejegyzésből.
    Nagyon tetszenek a gombák, szépek, színesek, és csillognak a nedvességtől.
    A. és M. Flögi és a párja? Vagy csak véletlen egybeesés a kezdőbetűk azonossága?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Neked is megmaradt a kicsavart törzsű fa, nagyon egyedi?
      A.és M. egy másik páros. :-)

      Törlés
  4. Látod, az ilyen esős napokat megjegyzi az ember! :) mi is emlegetjük mindig, emlékszel itt meg itt milyen időben volt részünk? még az hogy vizes a nadrág, az még elmegy, de mikor úgy néz ki az ember, mint egy varacskos disznó?... :)
    Az élmény megvan, elteszed ugyanúgy a többi jóhoz, mint a napos kirándulásokat :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De meg ám! Készült egy videó is, amin ma is úgy nevetek mint ott akkor... kellenek az ilyen napok! Igaz A. és M. ? :-D

      Varacskos disznót még nem játszottunk Orsi, de ki tudja, még lehet... emlékszem a Te bejegyzésedre róla :-D :-D

      Törlés