"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2017-09-09

Thiersee kerülő

A Thierbergi vár után még tettünk egy sétát a közeli Thiersee tónál. Körbejártuk a bő 2 km-es smaragdzöld hegyi tavat. Gyakran jártunk, kirándultunk már erre is. Egyik emlékezetes túránk a Kala-Almhoz vezetett már négy évvel ezelőtt. Ideje lenni újrajárni!

Arról nem is beszélve, hogy a Thiersee vagy Kufstein hegyén a Pendling-en (1.563 m) sem jártunk még!




Thiersee
Pendling 1.563 m


Ahol huzamosabb ideig nem jártunk, természetes, hogy azt is figyeljük mi más változott azóta a természet változásain túl.
Egy régi hotel, melynek a vendéglői része külsősöknek is látogatható volt, már rég nem létezik ebben a formában. Pedig micsoda kilátás volt onnan a tóra és az azt körülölelő hegyekre!
Átépítették, egy hotel foglal ott most helyet, már csak a vendégek élvezhetik onnan a kilátást.




Balra a modern hotel









A tóparton kemping, panziók, fogadók, strand találhatók, az aktívabb látogatóknak egész évben a hegyek kínálnak lehetőséget a felvonókkal túrázni, télen síelni.


MerkenMerken

6 megjegyzés:

  1. Biztos én vagyok régimódi gondolkodású és elmaradott. Nekem a hegyekben a régi típusú alpesi házak tetszenek - ezeket a moderneket kifejezetten utálom. Belül lehetnének hiper-szuper modernek, de a külső... az valahogy nem illek ide.
    Na de majd a következő generáció megoldja ezt is...(=átépíti az összes régi és akkor máris nem lesz feltűnő. De attól még - számomra - ronda marad...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A régi típusú házak számomra is illőbbek a tájba, különösen a gerendaházak.

      Törlés
  2. Egyetértek Aranyossal, az az új hotel nekem sem tetszik ott! :-(
    A tó viszont gyönyörű!!! :-)

    VálaszTörlés