"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2017-09-03

Tavak, fények

Távolodva a bajor Alpoktól München irányába, először a Walchensee tavat értük el, mely 800 m magasan fekszik.
Walchensee
Út az Alpok közt

Nem messze a Walchensse után Münchenhez tovább közelítve, mintegy 70 km-re fekszik a Kochelsee (Kochel-tó). Már kora este volt, mikor megérkeztünk a tó északi részén elterülő Kochel am See városkájához. Az egykori gleccsertó mára 6 km2-re zsugorodott, mérete átlátható, de a lápos, délen hegyes részek miatt nem könnyen jártható körbe.

Kochelsee

Csodás fények!


Épp tóünnep volt a parton, zenekar játszott a sörpadok közt, nagy volt a vigadalom. Noha a tó sokszor alkalmas a széllovasoknak és kitesurf-ösöknek, aznap nyugodt volt, sokáig hallgattuk a csendes víztükör mentén a zenét.





A tó szépsége több művészt is megihletett már. Franz Marc, a német expresszionicizmus egy alakja, - Gauguin-től és van Gogh-tól is ihletődött - sok időt töltött a tó körül. Ma egy múzeum kiállításán emlékeznek a művészre a településen.


Míg mi nem jártunk erre, bővítettek a tóparton lévő termálfürdőn. Már 10.000 m2-en várja a Trimini a pihenni és feltöltődni vágyókat. A cél Európa legszebb termálfürdőjei közé lépés. Egyszer megnézzük közelebbről is. Kies kilátás várja a látogatókat a medencékből a hegyoldalakra, a közeli Herzogstand-ra (1.731 m).



Valami miatt ez ugrott be nekem...
“Ki lép a lelkeinken át,
Amíg mi várjuk a csodát
Mmm, repül a világ
Ki lép a lelkeinken át

Ismerek valakit, ki nem biztos, hogy az, aki én
Szíveket gyûjt egy nagy szálloda emeletén
Visz fel a lift, és az üvegen át azt hiszed megláttad Amerikát
Csak nézd meg jobban ki lép a lelkeden át”  Demjén Ferenc: Ki lép a lelkeden át

Hazafelé, elhaladva a Wendelstein hegység mellett, melyet az itt élők “Mária a gyermekkel” hegynek hívnak - formáját tekintve egy fekvő női alak - egy távoli szivárvány tette színesebbé.



Wendelstein

6 megjegyzés:

  1. Micsoda szerencse az a távoli-szivárványos-fotó ! Ilyen nem minden nap adódik ám az ember életében.
    A 2. képedhez: már nagyon készülök a Mecsek hasonló helyét megmutatni. Most, hogy lehűlt a levegő, hamarosan el is jutok oda, és láthatod majd a mi hegyünk - hasonló - csodás képeit. Legalábbis számomra csodás, mert én ezekbe a "gyűrődésekbe" egész földtörténeti meséket látok bele...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony egy ilyen szivárvány pár percre a szívembe is szivárványt tud varázsolni!

      Várom a képeidet és hozzá a történeteidet. :-) Jó kirándulást!

      Törlés
  2. Nagyon szép képeket készítettél a tóról és a felszínén visszatükröződő égboltról. Mobilon nem igazán látom a szivárványt, úgyhogy majd megnézem gépen is. :-)

    VálaszTörlés
  3. Szédületesen jó fotók, annyira szeretem a tükröződő fotókat, annyira sima a tó vize, hogy alig van különbség a valóság és a tükörkép között :)
    Az utolsó kép díjnyertes... :)

    VálaszTörlés