"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2018-06-20

Illatos Andalúzia 12, Granada belvárosa

Az Alhambra tömény 4 órás (3 óra helyett) szóbeli információi hozzá a látvány kicsit olyan, mint amikor valaki különböző illatokat próbálgat. Egy bizonyos mennyiség után képtelenség újabbak befogadására. Semlegesíteni, pihenni kell, hogy újra felvegyük a fonalat az új dolgokra. Bár, ha már itt voltunk Granadában - nem adódik olyan egyszerűen ismét ide eljönni - kísérleteztünk a belvárosban egy sétát tenni.






A Jardines del Triunfo közeli parknál az Avenida de la Constitución egy mélygarázsában tettük le az autónkat és egy frissítő után sétáltunk a belvárosban.
Járja az a mondás: “Adj a koldusnak alamizsnát asszony, mert nincs fájdalmasabb, mint vaknak lenni Granadában!”
Már csak eltelten nézelődtünk, az Alhambra nem engedett teret újnak, másnak, bizony, mint vakok sétálgattunk Granadában.


Jardines del Triunfo egy emlékműve
Szeplőtlen szűz





Iglesia Sagrado Corazón de Jesús
Iglesia de Santiago
Plaza de la Trinidad
Óriások szökőkútja a Plaza de Bib-Rambla-n 


Lépten-nyomon éttermek, tapas bárok, kávézók, üzletek
Az utca végén a ketadrális
A katedrális mögötti érseki épület
Granada katedrálisa
1521-ben Izabella királynő parancsára épült több mint 180 évig a granadai katedrális. Minden bizonnyal, ha az Alhambra nem létezne, lenne a város fő nevezetessége ez a monumentális épület. A székesegyház Santa María de la Encarnación szintén egy mór mecset maradványaira épült. Az első építész a gótika jegyében öt hajós templomként kezdte, majd a második építész utazásai során az olasz reneszánsz ihlette, így ő már annak a jegyében folytatta. Befejezésre 1704-ben került sor és így lett háromfelvonásos a székesegyház építése. 
Izabella királyné és férje II. Ferdinánd aragóniai király örök nyugalmát a kápolnába találta meg, mely külön bejárattal rendelkezik.

A katedrális falai



A királyi kápolna 



Plasa Isabel la Católica
Egy útikönyv szerint Granadába hozz türelmet magaddal. 
Mindenképp! A rengeteg apró részlet a nagy látnivalókban időt igényelnek, ezért mi visszatérünk egy másik alkalommal, mert Granadát lassan és részleteiben kell látni!

A Costa de la Luz partjai menti település házai közt gyakran találkoztunk Fatima kezével az ajtókon. Itt, a Costa del Sol településein sehol.
Azonban az utolsó pillanatban Granadában Fatima mégis elbúcsúzott tőlünk!



Folyt. köv.

6 megjegyzés:

  1. A katedrális hatalmas és szép, de maga a város túl modernnek tűnik, nem rejt olyan sok romatikus régies szépséget.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem rejt még régi emlékekket, hagyatékokat a város Flögi! Nem lehet véletlen a mondás: “Adj a koldusnak alamizsnát asszony, mert nincs fájdalmasabb, mint vaknak lenni Granadában!”
      Képtelenek voltunk többet befogadni akkor, az Alhambra elvette minden energiánkat. Egyszer visszatérünk Granadába (is).

      Törlés
  2. Kár lett volna vaknak lenni Granadában...legközelebb befejezitek, amit kihagytatok.

    VálaszTörlés
  3. Azért a katedrális "nem semmi" ám ! Itt vannak belső képek: https://elismondom.wordpress.com/2010/07/28/andaluz-nyar-05-granada-belvaros-es-katedralis/ Lehet itt is szájat tátani.
    Persze az az Álom-park azért mégicsak csodásabb volt....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagy volumenű az már kívülről is jól látszik. Megnéztem a neten én is a belsejét, legközelebb jut idő és energia a belsőre is.
      Igen, a szultánok palotájával nem versenyezhet számomra sem. :-)

      Törlés