"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2018-04-26

A Föld napjára

Egy olyan kirándulást terveztem ahová szintén visszatérő túrázók vagyunk, de már régebben jártunk ott. Május végéig tart nyitva a Breitenberg Hütte (vagy Haus) 1.050 m-en, egy sokat látogatott fogadónk, és a jövő hónapban már nem lesz rá időnk, hogy eljussunk oda.
A fogadó bérlőinek június elsejével zárnia kell, ez a tulajdonos egyesület döntése. Minden bizonnyal renoválás, felújítás áll a dolgok mögött és nem lehet tudni, mikor fogad újra túrázókat. Kihasználva az időt, főleg a nyáriasan meleg jó időt, elindultunk a St. Margarethen templom parkolójától (630 m), ahogy már több alkalommal is.

St. Margarethen



Eleinte házak között vitt az út rengeteg gyümölcsfával kísérve. Épp virágba borultak a több éves körték, almák pompás díszei a hegyoldalnak!













A hirtelen jött 28-30 fok melegben lassan ment a meredek út felfelé. A nyíló virágok és a kies táj szerencsére elterelték a figyelmem. Ezen az úton magaslik a kedvenc köveim egyike is.




<3


Ha lassan is, de elértük a tavaszi enciánok magasságát, akkor ébredeztek.






A májusban nyíló zergeboglár is kibontotta szirmát. Ezúttal is találtam egy számomra ismeretlen érdekességet. Fel sem tűnt volna, ha nem épp most virágzik. Apró pár mm-es levelei a kövekre nyújtózva nem mondanak semmit, borsónyi bóbitás gömbvirága azonban feltűnt. Sokáig kerestem a neten, voltak segítőim is, míg végre egy svájci növényhatározóban megleltem a szívlevelű gubóvirágot.






St. Margarethen

1.050 m





Igen jól esett a hideg rádler/sör, a házi sütésű diós fonott kalács és a sajttorta.





A legszebb dolog mégis visszafelé ért, amikor egy idős bajor pár indult hegynek fel, botjaikkal, kissé hajlott háttal. Barátságosan üdvözöltek és lassan tovább ballagtak...
Nem tudom meddig, hova mentek, de a jelenetben annyi szépség, kűzdés, türelem, összetartás és szeretet volt, meg kellett örökítenem. Az járt a fejemben, így érdemes, csak így. Mindez a Föld napján és nem csak ezen az egy napon.



MerkenMerken
Ráncok, barázdák - az idő nyomai, de él!
MerkenMerken

12 megjegyzés:

  1. Csodás részleteket fotóztál már megint! Nem kezdem sorolni... de ebben a bejegyzésben nagyon sok szép kép van!
    És a leírás és az érzéseid is olyan szépek, meghatóak! Ilyesmi nekem is eszembe szokott jutni, ha ilyen idős párokat látok együtt. Jó lenne, ha nekem is valami ilyen jövőt tartogatna az ÉLET. <3

    VálaszTörlés
  2. Igazi ünnepi bejegyzés!
    Megcsodáltam a képeket, odaképzeltem magam a 6-os képre a fa alá, aztán a 25-re és csak néztem, csodáltam a tájat. Órákig el tudnék ott üldögélni, élvezni a látványt, a csendet, nyugalmat. Mégis a legnagyobb hatással a 35-36-os kép volt. Megható és egyben útmutató is! Na és a szerkesztés, utána az a ráncos fatörzs! Gratulálok!
    A két idős emberről egy régebbi erdélyi utunk jutott eszembe. A Tordai hasadéknál sétáltunk, és egy nagyon idős házaspár is jött velünk. A néni fogta a férje kezét, vezette, és mondta neki "Gyere papa, mert nem tudom, hogy eljutunk-e még ide!"

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Mancoka, nagyon szép történet. ❤️

      Törlés
  3. Végre, végre színek ! A sok szürke, télies, kora-tavaszi idő után tombol a természet minden "megindult" szinte túl gyorsan is.De olyan jó látni, az ember megvidámodik tőlük.A két kis öreg - igen, biztos mindenki tud hozzá gondolni, vagy felidézni egy történetet miközben nézi. Jó kép, ami megindítja az olvasók fantáziáját.

    VálaszTörlés
  4. Világszépek a virágzó gyümölcsfák a hegyekkel a háttérben :)

    Nagyon meghatott a két fotó az idős párról, hajlott háttal, bottal de mennek! énisénisénis így szeretnék menni a zemberemmel, menni és fütyülni a világra, tenni ami nekünk jó :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az utolsó mondatod, így ahogy írod. ❤️

      Törlés
  5. Rengeteg, mesébe illő, apró részlet látszik a fotóidon, nagyon különlegesek! Saját magamon folyamatosan látom, hogy fejlődnöm kéne abban, hogy megálljak, és észrevegyem ezeket az apró részleteket. Hogy ne csak rohanjak, előreszegezve a fejem. Minden értelemben véve :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Elvira, megtisztelsz. Az évek haladtával egyre több ilyen részletet ragad meg, marad bennem. Kellenek a hétköznapokon, az ünnepnapokon, a Föld minden napján. :-)

      Törlés
  6. Szép képek.
    Látom a Käsekuchen neked kihagyhatatlan :-)

    VálaszTörlés