"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2018-04-13

Virágvasárnap a Bokodi-tó körül

Korai időszakra esett az idei Húsvét, így az időjárás sem kedvezett az akörüli napoknak. Meglehetősen felhős időnk volt egész nap, de nem esett és sikerült szinte körbejárnunk a sokat emlegetett és keresett tavat.
Már azt hittem lecsengőben van az érdeklődés a “Lebegő falu” körül, de még ebben a napsugárban szegény időben is igen sok érdeklődő jött és kereste a fotókról jól ismert pozíciót, bennünket is megkérdeztek, hol, merre…

Részletesebben már itt írtam a tóról, érdekes akkor sem kaptam megfelelő fényt fentről, ahogy ezennel sem, sőt még nem is zöldült a táj, de hát megyek én még oda! Az aznapi élményeinket, látottakat gyűjtöttem most össze.

Öreg-tó (a Bokodi-tó természetes része) 

Az Öreg-tavat és az egykori hűtőtavak elválasztó főút mellett tettük le az autónkat, gyalog indultunk el, bevette magát a 4 fős hobbi fotós csipet-csapat. 
Mindjárt a víz szélén egy hatalmas haltetemre lettünk figyelmesek és rajtunk kívül két hattyút is érdekelte a dolog. Az egyik bele is csippentett a tetembe, majd hagyta, ahogy mi is és továbbálltunk.




Még jeget is találtunk, lassan ébredezett a természet.






Az első ébredezők
Némi túra után el is értük az Oroszlány felőli oldalon a közismert helyet. Várnunk kellett, épp fotózták különböző pozíciókban… szelfivel. Majd miénk volt a pálya.












Egy ilyen is kellett :-)

Fűzfüggönyön keresztül






Még találkozunk!
Átmentünk a túloldalra is, egészen a volt melegágig.



Amikor a természet visszavesz


Így láttam gyerekként is a felkelő napot megcsillanni a tó tükrén

8 megjegyzés:

  1. Bokodi tó, számomra az úszás soha meg nem tanulása, fürdőzések, egy stég, ahol megcsúsztam, s a szögnek ami beleállt a lábamba máig viselem a nyomát. A fiatalság, életem első nagylány bikinije. Igazi romantikus, fürdő tó volt. Egyszerű fürdő tó. A fiatalságom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, mennyi szép - meg picit kevésbé szép - emlék. :-)

      Törlés
  2. Nagyon szép! Ilyenkor szezon előtt ezek szerint nincs lezárva? 😲 Mert úgy hallottam, hogy a helyiek megelégelték a turisták hadát és le van láncolva, csak az mehet közel a stégekhez, akinek ott kunyhója van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Komplett lezárás nem történt. Egyik-másik stégre viszont tettek lezárható kapukat. A helyiek illetve akiknek ott van stégjük (nem mindenki helyi) azt elégelték meg, hogy sokan - olykor busznyi tömeg - hangoskodva lepte el a stégeket. Aki egy kicsit is természetismerő és kedvelő tudja, hogy nem hangoskodunk, főleg ott ahol horgásznak.

      Törlés
  3. Várom a következő híradást - ami biztos, hogy sokkal "színesebb" lesz. Valahogy olyan lehangoló a szürke, borús idő, semmi se "szép" igazán....

    VálaszTörlés
  4. Emlékszem arra, hogy írtál a tóról :) és valahogy akkor is mintha azt állapítottuk volna meg, hogy igazából felesleges a photoshop. Hogy tuning nélkül is szép ez, úgy, ahogy kinéz.

    VálaszTörlés